Bankers Bedrijfswagens

Hoe een SEO-audit en -strategie resulteerden in een stijging van het organische verkeer met 62% voor het toonaangevende Bankers bedrijfswagens.

76%

toename in websitesnelheid

29%

toename in CTR

62%

toename in organische bezoekers

De klant

Bankers bedrijfswagens, opgericht in de jaren 70, is een in- en verkoopbedrijf van gebruikte bedrijfswagens dat in de jaren 80 en 90 uitgroeide tot hét adres voor gebruikte bedrijfswagens binnen de provincie Limburg. Met een grote showroom en werkplaats biedt het gemiddeld 80 bedrijfswagens aan in een snelle omloop.


Het aanbod van Bankers biedt een snel wisselende voorraad van alle merken en types in verschillende prijsklassen. Kortom, voor ieder wat wils. Daarnaast garanderen zij een betrouwbare basis van garantie, onderhoud en service.


De uitdaging

Bankers bedrijfswagens, een gevestigde waarde in Echt, wellicht kleinschalig maar wel met jaren ervaring, deed beroep op Beresterk’s expertise voor een betere online presentatie en positie binnen de organische resultaten.


Als bedrijfswagenspecialist zochten zij ook naar mogelijkheden om meer naamsbekendheid in Limburg en Euregio  te bewerkstelligen.

De primaire doelstellingen waren tweeledig: de organische zichtbaarheid én naamsbekendheid vergroten in Limburg en de Euregio.


Wat we deden

We hebben een eerste grondige organische audit uitgevoerd: terwijl de belangrijkste focus lag op het verhogen van het organische verkeer via lokale SEO, zagen we ook mogelijkheden om de inkomsten uit e-commerce te verbeteren.


De audit vormde de bouwstenen van onze SEO-strategie, waarvan de belangrijkste aanbevelingen gericht waren op:

 • Ontwikkeling van een nieuwe Google-proof website, mobile first;
 • Ontwikkeling van een lokale SEO-strategie;
 • Optimaliseren van de belangrijkste pagina’s;
 • Ontwikkelen en optimaliseren van een aanbodpagina;
 • Interne links verbeteren om de stroom van pagina’s naar belangrijke URL’s te verbeteren;
 • Pagina snelheid en Core Web Vitals verbeteringen;
 • Opschonen van SERPs.

Deze aanbevelingen werden met grote impact geïmplementeerd met als doel de conversies van organische prestaties te verbeteren.


De resultaten

Hoewel de belangrijkste focus in eerste instantie lag op de online presentatie, heeft de website ook een e-commerce functie en waren we in staat om het organisch verkeer met 62% te verhogen, dit resulteerde ook in een forse toename van e-commerce inkomsten.


Daarnaast werd met ons werk ook het volgende bereikt:

 • + 28,57% organische CTR;
 • van 8,3 sec naar 2,0 sec laadtijd;
 • - 35% bouncepercentage;
 • + 42,48% Gem. sessieduur.


"Martijn is echt gedreven om je bedrijf een hogere vindbaarheid te bezorgen en gaf ons goed advies met het bouwen van een nieuwe website. Aanrader!"
John Bankers – Eigenaar Bankers Bedrijfswagens

Laten we samen de online mogelijkheden omarmen

Niet groot? Geen probleem! Tot onze klanten behoren veel kleine tot middelgrote bedrijven en startups.


Vertel ons wat je wilt bereiken, en we laten je weten welke ervaring we hebben en hoe we je kunnen helpen.  Onze methodologie is succesvol in veel sectoren, en levert verbeteringen op.


Laten we praten

We bespreken we graag je groeidoelstellingen en stellen we strategieën voor om je business te laten groeien!

Let’s thrive together

Neem contact op om de eerste stap te zetten.