404-foutpagina

Wat is een 404-foutpagina?

Een 404-foutpagina is een pagina die wordt weergegeven wanneer een gebruiker een pagina opvraagt die niet langer bestaat of niet meer beschikbaar is op een website. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer een gebruiker een link volgt naar een pagina die is verwijderd of verplaatst, of wanneer een gebruiker een pagina typt in de browser die niet bestaat op de website.

404-foutpagina's zijn een normaal onderdeel van een website, maar het is belangrijk om er voor te zorgen dat ze op een gepaste manier worden afgehandeld. Een goede 404-foutpagina zou bijvoorbeeld een duidelijke boodschap moeten hebben dat de pagina niet bestaat, en een aantal suggesties of links moeten bevatten waar de gebruiker verder kan gaan. Dit kan helpen om de gebruikerservaring van een website te verbeteren en te voorkomen dat gebruikers afhaken.

Het is ook belangrijk om 404-foutpagina's te monitoren, omdat een groot aantal 404-fouten een teken kan zijn van een technisch probleem op de website, zoals een probleem met de linkstructuur of een verbroken link. Zoekmachines zullen ook vaak 404-foutpagina's als een negatief teken zien, zoals dat er minder waarde aan de inhoud van de site wordt gegeven, of dat de site niet up-to-date is.

Benieuwd waarom je niet vindbaar bent?

e-book 9 seo hacks
Download gratis 
Verbeterpunten 100% gegarandeerd!