AMP-pagina's

Wat zijn AMP-pagina's?

Accelerated Mobile Pages (AMP) is een open-source project van Google dat is ontworpen om webpagina's sneller te laden op mobiele apparaten. Het biedt een set van regels en richtlijnen voor het maken van 'lightweight' versies van webpagina's die speciaal zijn geoptimaliseerd voor snellere laadtijden op mobiele apparaten met een tragere internetverbinding.

AMP-pagina's zijn gebouwd met specifieke HTML-tags, CSS en JavaScript-bibliotheken die zijn goedgekeurd door het AMP-project. Deze tags en bibliotheken helpen bij het minimaliseren van de hoeveelheid code die nodig is om een pagina te laden, waardoor de pagina sneller geladen kan worden.

AMP-pagina's worden gecached door Google en andere zoekmachines, waardoor ze sneller kunnen worden geladen wanneer gebruikers zoekopdrachten uitvoeren. AMP-pagina's zijn ook prominenter weergegeven in de zoekresultaten van Google, wat kan leiden tot meer verkeer en betere gebruikerservaring.

Houd er wel rekening mee dat AMP-pagina's beperkingen hebben in vergelijking met gewone webpagina's, zoals beperkte interactie en visualisatie mogelijkheden, en dat niet alle websites geschikt zijn voor AMP implementatie.

Benieuwd waarom je niet vindbaar bent?

e-book 9 seo hacks
Download gratis 
Verbeterpunten 100% gegarandeerd!