Article syndication

Wat is Article syndication?

Article syndication, ofwel Artikelsyndicatie is een techniek waarbij inhoud (meestal artikelen) wordt verdeeld over meerdere websites en publicatiekanalen om de zichtbaarheid en bereik van die inhoud te vergroten. Het doel is om meer verkeer, inkomsten en autoriteit te genereren voor zowel de inhoudseigenaar als de websites waar de inhoud wordt gepubliceerd.

De manier waarop artikelsyndicatie werkt, is door de inhoud op de website van de eigenaar te publiceren en het vervolgens beschikbaar te stellen voor publicatie op andere websites. Dit gebeurt meestal door middel van een feed, zoals RSS, of door middel van kopieën van de inhoud die kunnen worden gedownload en op andere websites geplaatst. De websites die de inhoud publiceren, krijgen vaak toegang tot unieke, hoogwaardige inhoud zonder de moeite te hoeven nemen om het zelf te produceren. Aan de andere kant krijgt de inhoudseigenaar meer zichtbaarheid en bereik voor zijn inhoud door deze op meerdere websites te publiceren.

Artikelsyndicatie kan ook nuttig zijn voor zoekmachineoptimalisatie (SEO). Door inhoud op meerdere websites te publiceren, krijgt de inhoud meer inkomende links, wat bijdraagt aan een betere rangschikking in zoekresultaten. Bovendien worden de inkomende links gezien als een teken van autoriteit en vertrouwen door zoekmachines, wat kan bijdragen aan een hogere rangschikking.

Een ander voordeel van artikelsyndicatie is het vergroten van de zichtbaarheid en bekendheid van de merknaam. Door inhoud op verschillende websites te publiceren, krijgt het merk meer blootstelling aan een groter publiek, waardoor de bekendheid en herkenbaarheid van het merk toeneemt.

Er zijn echter ook nadelen aan artikelsyndicatie. Ten eerste is er het risico dat inhoud op websites wordt gepubliceerd die niet geschikt zijn voor het publiek van de inhoudseigenaar. Dit kan leiden tot een negatieve uitstraling van het merk. Bovendien is er het risico dat de inhoud op andere websites wordt gewijzigd, wat kan leiden tot verkeerde of onjuiste informatie.

Benieuwd waarom je niet vindbaar bent?

e-book 9 seo hacks
Download gratis 
Verbeterpunten 100% gegarandeerd!