Automated submitting

Wat is Automated submitting?

Automated submitting is de praktijk van het gebruik van geautomatiseerde software om webpagina's te verzenden naar zoekmachines. Dit proces omvat het verzenden van webpagina's naar zoekmachines met behulp van software die gegevens automatisch verzamelt en verzendt, zonder dat daar menselijke inspanning voor nodig is.

Hoewel deze praktijk wellicht een snellere manier lijkt om webpagina's te verzenden en te indexeren, hebben zoekmachines er een afkeer van. Dit komt omdat het verzenden van webpagina's met behulp van geautomatiseerde software niet altijd aan de richtlijnen van zoekmachines voldoet en kan leiden tot een verminderde kwaliteit van de zoekresultaten.

Bovendien kunnen zoekmachines ook detecteren of webpagina's via geautomatiseerde software zijn verzonden, en deze pagina's kunnen worden gedowngraded of zelfs geblokkeerd als ze worden beschouwd als ongepaste inhoud. Dit is omdat geautomatiseerde software vaak hetzelfde patroon van verzenden volgt, wat leidt tot onnatuurlijke linkpatronen en vervalste zoekresultaten.

In plaats van geautomatiseerde verzending te gebruiken, raden zoekmachines aan om webpagina's manueel te verzenden via de juiste methoden, zoals de verzendpagina van Google Search Console. Hierdoor wordt ervoor gezorgd dat de pagina's aan de richtlijnen voldoen en kunnen zoekresultaten een hogere kwaliteit bieden voor gebruikers.

Benieuwd waarom je niet vindbaar bent?

e-book 9 seo hacks
Download gratis 
Verbeterpunten 100% gegarandeerd!