Breadcrumbs

Wat zijn breadcrumbs?

Breadcrumbs, ook wel broodkruimels genoemd, zijn een type navigatie op een website die de gebruiker helpt om zijn positie op de website te bepalen en terug te keren naar eerdere pagina's. Ze worden vaak weergegeven bovenaan of onderaan de pagina en bestaan uit een reeks links die de gebruiker naar de bovenliggende pagina's leiden.

De links worden vaak weergegeven als een hiërarchie, met de huidige pagina als laatste link in de reeks. Zo kunnen gebruikers snel terugkeren naar de categoriepagina of de homepage. Bijvoorbeeld, als een gebruiker op een productpagina is, kan de breadcrumb navigatie er als volgt uitzien: "home> kleding> heren> t-shirts> productnaam".

Breadcrumb navigatie

Breadcrumb navigatie is belangrijk voor technische SEO omdat het helpt om de structuur van een website duidelijk te maken voor zoekmachines. Dit kan bijdragen aan een betere indexering van de website en een hogere ranking in zoekresultaten. Bovendien kan het gebruikers helpen om sneller de gewenste informatie te vinden, waardoor de gebruikerservaring wordt verbeterd en minder bezoekers afhaken.

Breadcrumb navigatie is ook nuttig voor gebruikers met beperkte schermruimte of gebruikers die toegang hebben tot de website via een mobiel apparaat, omdat het helpt om de navigatie eenvoudiger te houden. Bovendien kan het ook helpen om de gebruiker te helpen zich te oriënteren op de website en zijn positie beter te begrijpen.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat breadcrumb navigatie moet worden gebruikt in combinatie met andere navigatie-elementen, zoals een header-menu, zoekbalk en een footer-menu.

Daarnaast is het ook belangrijk om te zorgen dat de breadcrumb navigatie op een consistente manier wordt weergegeven op de website en dat de links correct werken, zodat zoekmachines en gebruikers gemakkelijk kunnen navigeren op de website.

Benieuwd waarom je niet vindbaar bent?

e-book 9 seo hacks
Download gratis 
Verbeterpunten 100% gegarandeerd!