Domeinleeftijd

Wat is Domeinleeftijd?

De term domeinleeftijd spreekt voor zich. Het is simpelweg de tijd die verstreken is sinds je domeinnaam voor het eerst werd geregistreerd. Maar wat veel mensen zich niet realiseren is dat de domeinleeftijd een belangrijke invloed kan hebben op de zoekmachine optimalisatie (SEO) van je website. 

Een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan de domein autoriteit van een website is de leeftijd ervan. Over het algemeen vertrouwen consumenten merken die al langer bestaan, en externe websites zullen eerder linken naar gevestigde domeinen. Als gevolg daarvan kan het kiezen van een geschikte domeinnaam vanaf het begin en er op lange termijn aan vasthouden gunstig zijn voor je SEO inspanningen.

Als je een nieuwe website begint, is het alsof je vanaf nul begint. Je moet niet alleen je inhoud opbouwen en de site helemaal opnieuw ontwerpen, maar je moet ook een geheel nieuwe online identiteit creëren. Dit kan een ontmoedigende taak zijn, vooral als je vanaf nul begint zonder bestaand klantenbestand of online aanwezigheid. Een goede domeinnaam moet gemakkelijk te onthouden zijn en relevant voor je bedrijf. 

Als je niet bekend bent met de term "linkjuice," verwijst het naar de kracht die een website heeft om de zoekmachine rankings van andere websites te beïnvloeden. Deze kracht wordt bepaald door een aantal factoren, waaronder de leeftijd van de website, het aantal backlinks en de trefwoorden die op de site worden gebruikt. 

Wanneer een website van eigenaar verandert of een grote herinrichting ondergaat, kan linkjuice verloren gaan. Daarom is het belangrijk om 301 redirects te gebruiken bij belangrijke veranderingen aan een website. 

Door oude URL's om te leiden naar nieuwe, kun je ervoor zorgen dat linkjuice behouden blijft en dat je website zijn rankingkracht niet verliest.

Benieuwd waarom je niet vindbaar bent?

e-book 9 seo hacks
Download gratis 
Verbeterpunten 100% gegarandeerd!