Gzip-compressie

Wat is Gzip-compressie?

Gzip-compressie is een techniek die wordt gebruikt om de grootte van bestanden te verminderen die over het internet worden verzonden. Het werkt door de inhoud van een bestand te comprimeren voordat het naar een gebruiker wordt verzonden, en het daarna te decompresseren wanneer het bij de gebruiker aankomt. Dit kan helpen om de snelheid van een website te verbeteren, omdat kleinere bestanden sneller kunnen worden geladen en verzonden.

Gzip-compressie is een standaardfunctie in veel webservers en kan worden ingeschakeld door het toevoegen van een regel in de configuratiebestanden van de webserver of door het gebruik van modules zoals mod_gzip of mod_deflate.

Gzip-compressie is een techniek die ondersteund wordt door de meeste moderne webbrowsers. Dit betekent dat een browser de gecomprimeerde bestanden kan ontvangen en decompresseren voordat ze worden weergegeven.

Het is aan te raden om gzip-compressie te gebruiken wanneer je een website host, omdat dit kan helpen om de snelheid van een website te verbeteren en zo een betere gebruikerservaring te bieden. En ook omdat zoekmachines de snelheid van een site meenemen in hun ranking-algoritme.

Benieuwd waarom je niet vindbaar bent?

e-book 9 seo hacks
Download gratis 
Verbeterpunten 100% gegarandeerd!