Interne Meta Data

08 november 2023

Wat is Interne Meta-Data?

Interne meta-data omvat meta-informatie die aanwezig is in de broncode van een website en die betrekking heeft op verschillende pagina's. Dit kan bijvoorbeeld menu-items zoals diverse categorieën omvatten. Op het eerste gezicht lijkt het alsof er meerdere "titels" en "beschrijvingen" aanwezig zijn, wat verwarrend kan zijn, maar deze informatie heeft niets te maken met de oorspronkelijke pagina. Interne meta-data kan voorkomen, met name bij op maat gemaakte websites. Deze interne meta-data kan gekenmerkt worden door 'metaTitle' en 'metaDescription':

Interne Meta-Data


Is Interne Meta Data schadelijk voor SEO?

Ik heb deze kwestie voorgelegd aan John Mueller van Google, en zijn reactie was als volgt: 

John Mueller Interne Meta-Data

"In practice, we use what's in the HTML DOM after rendering, so if this is just internal metadata that's not shared there, then that's fine." - John Mueller, Google

John Mueller van Google bevestigde dat Google zich baseert op de HTML DOM (Document Object Model) nadat een pagina is weergegeven om de zichtbare meta-informatie te interpreteren. Als interne meta-data niet zichtbaar is in de HTML DOM na het renderen, heeft dit geen invloed op de zoekresultaten. het heeft dus geen direct negatief efect voor je website.


Interne Meta Data indirect toch schadelijk voor je website

Een potentieel nadeel van interne meta-data is dat het extra onnodige code kan genereren, wat de website snelheid en het crawlbudget kan beïnvloeden. Dit kan leiden tot langere laadtijden en hogere kosten voor de zoekmachinecrawler om de site te indexeren. Het is essentieel om een balans te vinden tussen het gebruik van interne meta-data voor interne organisatie en het minimaliseren van onnodige code om de prestaties van de website te optimaliseren.

Reactie plaatsen

Benieuwd waarom je niet vindbaar bent?

e-book 9 seo hacks
Download gratis 
Verbeterpunten 100% gegarandeerd!