JSON-LD structured data

Wat is JSON-LD structured data?

JSON-LD (JavaScript Object Notation for Linked Data) is een vorm van geannoteerde gegevens die wordt gebruikt voor het uitwisselen van gekoppelde gegevens op het internet. Het is een manier om gegevens te beschrijven met behulp van een standaardformaat dat zowel door mensen als machines begrijpelijk is.

JSON-LD structured data is een manier om gegevens toe te voegen aan een webpagina die specifiek bedoeld is voor zoekmachines. Het wordt gebruikt om zoekmachines te informeren over de inhoud van een pagina, zoals de naam van een product, de prijs, de beschrijving, de beoordelingen, de afbeeldingen, etc. Dit helpt zoekmachines om de pagina beter te begrijpen en te classificeren, waardoor de pagina beter kan worden weergegeven in zoekresultaten.

JSON-LD structured data wordt toegevoegd aan een webpagina door middel van een script dat wordt geplaatst in de head-sectie van de pagina. Het script bevat de geannoteerde gegevens in JSON-LD-formaat. Hierdoor kan zoekmachines de gegevens eenvoudig uitlezen en verwerken.

Er zijn verschillende schema's beschikbaar waaruit je kunt kiezen voor JSON-LD structured data, zoals schema.org, waarmee u de gegevens van uw product, bedrijf, of organisatie kunt beschrijven

Benieuwd waarom je niet vindbaar bent?

e-book 9 seo hacks
Download gratis 
Verbeterpunten 100% gegarandeerd!