Microdata

Wat is Microdata?

Microdata is een manier om gegevens toe te voegen aan de HTML-code van een webpagina, waarmee zoekmachines meer informatie krijgen over de inhoud van de pagina. Het is een vorm van geannoteerde gegevens, waarmee je kunt aangeven welke stukken tekst welke betekenis hebben. Dit helpt zoekmachines om de inhoud van de pagina beter te begrijpen en te classificeren.

Microdata wordt vaak gebruikt in combinatie met Schema.org, een initiatief van zoekmachines waarmee een standaard is ontwikkeld voor het structureren van gegevens op een webpagina. Door microdata toe te voegen aan een webpagina met behulp van Schema.org, kunt je zoekmachines informatie geven over de inhoud van de pagina, zoals de naam van een product, de prijs, de beschrijving, de beoordelingen, de afbeeldingen, etc.

Microdata wordt gebruikt in de HTML code van een pagina, meestal in de vorm van kleine stukjes code die de zoekmachines kunnen lezen. Zoekmachines kunnen deze informatie gebruiken om de zoekresultaten te verrijken met extra informatie, zoals prijzen, beoordelingen, afbeeldingen en meer. Dit kan leiden tot een betere gebruikerservaring en verkeersstijging.


Het toevoegen van microdata aan een webpagina kan ook helpen bij het verbeteren van de zichtbaarheid in zoekresultaten, omdat zoekmachines de pagina beter kunnen begrijpen en classificeren. Bijvoorbeeld, door microdata toe te voegen voor een productpagina, kan Google de pagina weergeven in de zoekresultaten met rich snippets, waardoor de gebruiker meer informatie kan zien over het product, zoals de prijs, beoordelingen, enz.

Het toevoegen van microdata is een technische taak, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de gegevens correct zijn geannoteerd en gevalideerd worden. Er zijn verschillende tools beschikbaar om te helpen bij het valideren van uw microdata, zoals de Structured Data Testing Tool van Google.

Benieuwd waarom je niet vindbaar bent?

e-book 9 seo hacks
Download gratis 
Verbeterpunten 100% gegarandeerd!