Beacon

Wat is een Beacon?

Een Beacon is een klein stukje code dat is geplaatst op een ad of op een webpagina en die de acties van bezoekers helpt bij te houden, zoals registraties of aankopen. Het is een zeer klein en onzichtbaar stukje code, omdat het slechts 1x1 pixel groot is en geen kleur heeft. Het wordt ook wel een web bug, 1-by-1 GIF, onzichtbare GIF of tracker GIF genoemd.

Finding the Een Beacon is nauwelijks te vinden...

Een Beacon werkt door gebruik te maken van HTTP-requests en verzendt gegevens naar een server wanneer een bezoeker de pagina bezoekt waar de Beacon op is geplaatst. Dit gegevens kunnen informatie bevatten zoals de URL van de pagina, de tijd en datum van het bezoek, de locatie van de bezoeker, het IP-adres en browsertype en -versie. Deze gegevens worden vervolgens gebruikt om inzicht te krijgen in het gedrag van bezoekers en om gerichtere reclame-uitingen te creëren.

Web Beacons worden veelvuldig gebruikt in de online advertising-wereld en worden regelmatig gebruikt in combinatie met cookies. Cookies worden op de computer van de bezoeker opgeslagen en kunnen gebruikt worden om bezoekers te volgen en te identificeren, terwijl Beacons de gegevens verzamelen die nodig zijn om deze informatie te analyseren.

Het is belangrijk om op te merken dat Beacons niet alleen worden gebruikt voor reclamedoeleinden, maar ook voor het verzamelen van gegevens voor web-analyse en prestatie-meting. Beacons kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om het verkeer op een website te analyseren, de effectiviteit van campagnes te meten, de prestaties van webpagina's te verbeteren en om gerichte reclame-uitingen te creëren die zijn afgestemd op de specifieke behoeften en interesses van bezoekers.

Echter, moeten we er rekening mee houden dat het verzamelen van gegevens via Beacons sommige privacyproblemen met zich mee kan brengen. Veel mensen vinden het niet comfortabel dat hun gegevens worden verzameld en gebruikt door onbekende partijen en vinden het belangrijk om de controle te hebben over de gegevens die over hen worden verzameld. Daarom is het belangrijk voor websites om transparant te zijn over hun gebruik van Beacons en om gebruikers de mogelijkheid te bieden om het gebruik van Beacons uit te schakelen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een privacybeleid dat duidelijk uitlegt wat er met de verzamelde gegevens gebeurt en hoe gebruikers hier invloed op kunnen uitoefenen.


In veel landen zijn wetten en regels opgesteld om de privacy van consumenten te beschermen en om het gebruik van Beacons te reguleren. Bijvoorbeeld de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) bepaalt dat websites toestemming moeten vragen aan gebruikers voordat ze gegevens over hen verzamelen via Beacons. Daarnaast moeten websites de gebruikers informeren over het soort gegevens dat ze verzamelen, waarom ze dit doen en wie er toegang heeft tot deze gegevens. Dit betekent dat websites heldere privacybeleid moeten hebben en gebruikers de mogelijkheid moeten bieden om het gebruik van Beacons uit te schakelen.

In sommige landen zijn er ook wetten en regels die specifiek gericht zijn op het gebruik van Beacons in de online advertising-wereld. Bijvoorbeeld, in de Verenigde Staten zijn er wetten die het gebruik van Beacons voor gerichte reclame beperken en regelen.

Om te voorkomen dat privacy problemen ontstaan en om aan de wet- en regelgeving te voldoen, is het voor websites belangrijk om verantwoord en transparant om te gaan met het gebruik van Beacons. Dit betekent dat ze heldere privacybeleid moeten hebben, gebruikers de mogelijkheid moeten bieden om het gebruik van Beacons uit te schakelen en toestemming moeten vragen voordat ze gegevens verzamelen.

Kevin

Benieuwd waarom je niet vindbaar bent?

e-book 9 seo hacks
Download gratis 
Verbeterpunten 100% gegarandeerd!