Google Analytics 4

Google Analytics 4 (GA4)

Wat is Google Analytics 4 (GA4)?

Google Analytics 4 (afgekort: GA4) is de nieuwste versie van Google Analytics, het websitestatistieken programma van Google. Sinds het de vierde versie is wordt het ook GA4 genoemd. De inmiddels welbekende tool van Google wordt gebruikt om websitestatistieken te verzamelen en deze inzichtelijk te maken voor eventuele optimalisaties. Google Analytics 4 biedt, buiten een verbeterde interface en een ton aan (vereenvoudigde) opties, de mogelijkheid om mobiele applicaties en websitedata te integreren in één Google Analytics property. Iets wat voorheen niet mogelijk was.

Op dit moment heeft Google Analytics 4 nog niet voor de volle 100% haar voorganger; Universal Analytics, vervangen. Google (en Beresterk 😉) raadt je wel aan om zo snel mogelijk een Google Analytics 4 property aan te maken en data te laten verzamelen naast je huidige Universal Analytics property. Google zal namelijk oudere versies in de toekomst niet meer ondersteunen. Meer hierover kun je hier lezen. Verzamel je nog geen data? Dan wordt het de hoogste tijd! Google Analytics is een gratis tool, en wij kunnen je heel goed helpen met de implementatie.

Alhoewel Google Analytics 4 een verbetering is van Universal Analytics zijn er een stuk minder rapportages te vinden. Google wilt website eigenaren namelijk stimuleren om gebruik te maken van Google Data Studio voor het rapporteren van websitegegevens. Heb je wel Google Analytics 4 maar nog geen Google Data Studio? Wij helpen je graag om jouw ideale rapportage overzicht te maken!

Reactie plaatsen

Benieuwd waarom je niet vindbaar bent?

e-book 9 seo hacks
Download gratis 
Verbeterpunten 100% gegarandeerd!