GA4 User-ID

In Google Analytics 4 (GA4), kan een User-ID worden gebruikt om de interacties van een gebruiker op verschillende apparaten of sessies te volgen. Dit helpt bij het verzamelen van meer accurate gegevens over hoe gebruikers uw website of app gebruiken en hoe ze zich verplaatsen tussen apparaten.

De User-ID moet een unieke en persistente waarde zijn die aan een gebruiker kan worden toegewezen, zoals een inlog-ID of een unieke klant-ID. De User-ID wordt verzonden in de GA4-verzamelingsoproepen en wordt opgeslagen in GA4-profielen. Hierdoor kan Google Analytics de interacties van een gebruiker op verschillende apparaten en sessies samenvoegen in één gebruikersprofiel.

Met de User-ID-functie in GA4, kun je gegevens over de gedrag van een specifieke gebruiker verzamelen en analyseren, zoals hoeveel sessies een gebruiker heeft gehad, hoeveel conversies een gebruiker heeft gemaakt, welke pagina's een gebruiker heeft bezocht en hoeveel geld een gebruiker heeft besteed. Dit kan nuttig zijn voor het bepalen van klantwaarde, het identificeren van gebruikers met hoge conversiekansen en het verbeteren van de gebruikerservaring.

Het is belangrijk om te weten dat de User-ID-functie in GA4 gevoelige informatie verzamelt, zoals identificatie-informatie van gebruikers, dus moet je ervoor zorgen dat de wetgeving voor gegevensbescherming naleeft en de gebruikers toestemming vraagt voordat je de User-ID's verzamelt.

Reactie plaatsen

Benieuwd waarom je niet vindbaar bent?

e-book 9 seo hacks
Download gratis 
Verbeterpunten 100% gegarandeerd!