Engagement rate

Wat is Engagement rate?

Engagement rate, ook wel betrokkenheidspercentage genoemd, is een maatstaf die de interactie van gebruikers met een website of een online inhoud aangeeft. Het geeft aan hoeveel tijd gebruikers besteden op een website of hoeveel interactie ze hebben met de inhoud. Het is een belangrijke metric voor marketeers en website-eigenaren, omdat het inzicht geeft in hoe gebruikers omgaan met de inhoud en hoe betrokken ze zijn bij de site.

De engagement rate is de verhouding tussen het aantal gebruikers die op een website zijn en het aantal gebruikers dat daadwerkelijk interactie heeft met de inhoud. Het wordt meestal berekend als het aantal pagina-bezoeken of het aantal verrichte acties per duizend gebruikers. Bijvoorbeeld, als 100 gebruikers een website bezoeken en 20 van hen interacteren met de inhoud door op links te klikken of een formulier in te vullen, dan is de engagement rate 20%.

Er zijn verschillende manieren om engagement te meten. Bijvoorbeeld, door het bijhouden van het aantal verrichte acties, zoals het invullen van formulieren, het downloaden van bestanden, het klikken op links en het bekijken van video's. Ook kunnen gebruikersfeedback en opmerkingen worden gebruikt om engagement te meten.

Een hoge engagement rate betekent dat gebruikers waardering hebben voor de inhoud en betrokken zijn bij de site. Dit kan resulteren in een hoger verkeersvolume, meer conversies en een hogere klanttevredenheid. Bovendien kan een hoge engagement rate bijdragen aan een betere zoekmachine-optimalisatie, aangezien zoekmachines een goed geoptimaliseerde en betrokken website hoger waarderen dan een site met weinig interactie.

Aan de andere kant betekent een lage engagement rate dat gebruikers weinig interesse hebben in de inhoud en snel afhaken. Dit kan vervelende gevolgen hebben voor de online zichtbaarheid en reputatie van een bedrijf, en kan ook resulteren in een lager verkeersvolume en minder conversies.

Benieuwd waarom je niet vindbaar bent?

e-book 9 seo hacks
Download gratis 
Verbeterpunten 100% gegarandeerd!