301 Redirect

Wat is een 301 redirect?

Een 301 redirect wordt gebruikt voor een permanente redirect, wat betekent dat de oude URL niet meer bestaat en vervangen is door een nieuwe. De nieuwe URL behoudt alle SEO-waarde die de oude URL had.

Een 301 redirect kan ook helpen om de trefwoorden van die pagina te behouden, en de positie van de site in zoekmachines te handhaven. Kortom, een 301 redirect is een krachtig hulpmiddel voor het behoud van SEO-waarde bij het aanbrengen van wijzigingen op een website. Een 302 redirect daarentegen wordt gebruikt voor een tijdelijke redirect. Dit betekent dat de oude URL nog steeds bestaat en zijn SEO-waarde behoudt, maar dat hij tijdelijk wordt omgeleid naar een nieuwe URL.

Hoe stel je een 301 redirect in?

Een website omleiden gebeurt meestal om de URL te veranderen omdat de oorspronkelijke URL niet meer geldig is. Je kunt de omleiding opgeven in je hostingpaneel (DirectAdmin), in je shopsysteem, of via een WordPress plugin. 

Zodra je de oude URL en de nieuwe bestemmings-URL hebt opgegeven, worden bezoekers omgeleid naar de nieuwe URL. Zoekmachines zullen dan de waarde van de oude URL toewijzen aan de nieuwe. Als je een hele website omleidt, is het belangrijk om in gedachten te houden dat alle oude URL's moeten worden omgeleid naar de nieuwe bestemmings-URL; anders kunnen bezoekers en zoekmachines je inhoud niet vinden. 

Benieuwd waarom je niet vindbaar bent?

e-book 9 seo hacks
Download gratis 
Verbeterpunten 100% gegarandeerd!