Redirect

Wat is een redirect?

Een redirect is een techniek waarbij een gebruiker of zoekmachine automatisch wordt doorverwezen van een oude of niet-bestaande URL naar een nieuwe of bestaande URL. Dit kan worden gedaan door middel van verschillende HTTP-status codes zoals "301 Moved Permanently" of "302 Found".

Een 301 redirect is een permanente redirect en geeft aan dat de oude URL permanent is verplaatst naar een nieuwe URL. Zoekmachines zullen de linkwaarde van de oude URL overdragen naar de nieuwe URL en de oude URL uit hun index verwijderen. Dit is handig als bijvoorbeeld een website is verplaatst naar een nieuwe domeinnaam of als de structuur van een website is veranderd.

Een 302 redirect is een tijdelijke redirect en geeft aan dat de oude URL tijdelijk is verplaatst naar een nieuwe URL. Zoekmachines zullen de oude URL behouden in hun index en de linkwaarde niet overdragen naar de nieuwe URL. Dit is handig als bijvoorbeeld een website tijdelijk onderhoud ondergaat en gebruikers tijdelijk naar een andere pagina worden doorverwezen.

Het is belangrijk om te zorgen voor juiste redirects, om te vermijden dat zoekmachines problemen ondervinden bij het crawlen van de website en om te vermijden dat gebruikers op een 404 pagina terechtkomen. Het is ook belangrijk om een redirect chain te vermijden, omdat dit de laadtijd van de pagina kan vertragen en de gebruikerservaring kan beïnvloeden.

Benieuwd waarom je niet vindbaar bent?

e-book 9 seo hacks
Download gratis 
Verbeterpunten 100% gegarandeerd!