Google Search Console

Wat is Google Search Console?

Google Search Console, ook bekend als Google Webmaster Tools, is een gratis service die door Google wordt aangeboden aan webmasters en site-eigenaren. Het biedt inzicht in hoe zoekmachines zoals Google uw website zien en bekijken. Het is een belangrijk hulpmiddel voor SEO-experts en website-eigenaren om de prestaties en de zichtbaarheid van hun website in zoekmachines te monitoren en te verbeteren.

 
Wat kun je allemaal met Google Search Console? 

Met Google Search Console kun je: -Controleren of er technische fouten op je website zijn en deze op lossen. -Bekijken hoe Google je website bekijkt en indekst. -Vaststellen welke zoekwoorden verkeer naar je website leiden. -Zien welke pagina's in Google zoekresultaten zijn opgenomen. -Bekijken of er op je website spam-achtige of low-quality inhoud is en deze verwijderen. -Reacties ontvangen van Google op specifieke problemen met je website.

 

Hoe kom ik in Google Search Console?

Om toegang te krijgen tot Google Search Console moet je een Google-account hebben. Als je dit hebt, kun je de Google Search Console bezoeken en een nieuw account aanmaken voor je website. Hierna moet je bewijzen dat je de eigenaar bent van de website door een verificatiecode op je website te plaatsen of door een andere verificatiemethode te gebruiken die Google aanbiedt.

 

Hoe werkt de zoekmachine van Google? 

Google gebruikt een complex algoritme om de relevantie van websites te bepalen voor specifieke zoekopdrachten van gebruikers. Dit algoritme neemt meer dan 200 factoren in overweging, waaronder de inhoud en de structuur van de website, de populariteit en de betrouwbaarheid van de website, en de backlinks naar de website van andere, gezaghebbende websites.

 

Wat kun je bijhouden met Crawlrapporten in Google Search Console? 

Crawlrapporten in Google Search Console geven informatie over hoe Google je website ziet en indekst. Je kunt zien welke pagina's door Google zijn gecrawld, of er fouten zijn opgetreden tijdens het crawlen, of er broken links zijn op je website, en of er inhoud op je website is die niet toegankelijk is voor zoekmachines. Dit is belangrijke informatie voor SEO-experts en website-eigenaren, aangezien het hen helpt om technische fouten op hun website op te lossen en hun website beter zichtbaar te maken voor zoekmachines.


Waarom is Google Search Console onmisbaar?

Google Search Console is onmisbaar voor SEO-experts en website eigenaren om de volgende redenen:

  1. Optimalisatie van zoekresultaten: Het biedt informatie over hoe zoekmachines uw site indexeren en bekijken. Hierdoor kun je problemen identificeren en oplossen die het vindbaarheid van uw site kunnen beïnvloeden.
  2. Snelle melding van fouten: Als er technische fouten op uw site zijn, zal Google Search Console dit snel aangeven, waardoor je snel kunt handelen en deze fouten kunt verhelpen.
  3. Inzicht in zoekwoorden: je kunt zien welke zoekwoorden uw site het meest verkeer naar uw site genereren. Hierdoor kun je content gericht optimaliseren en bepalen welke zoekwoorden het meest effectief zijn.
  4. Analyse van mobiel verkeer: Het biedt specifieke informatie over hoe goed uw site op mobiele apparaten functioneert. Dit is belangrijk, aangezien steeds meer verkeer op mobiele apparaten plaatsvindt.
  5. Monitoring van inkomende links: Google Search Console biedt informatie over de inkomende links naar uw site. Hierdoor kun je zien of er problemen zijn met de inkomende links en kun je ook zien welke sites uw site linken.

Benieuwd waarom je niet vindbaar bent?

e-book 9 seo hacks
Download gratis 
Verbeterpunten 100% gegarandeerd!