HTML-sitemap

Wat is een HTML-sitemap?

Een HTML-sitemap is een pagina op een website die een overzicht geeft van de verschillende pagina's die op de website beschikbaar zijn. Het is bedoeld voor gebruikers om snel te kunnen navigeren naar de pagina's die ze zoeken, en biedt een structuur voor de website die overzichtelijk is voor zoekmachines.

Een HTML-sitemap kan verschillende vormen aannemen, afhankelijk van de grootte en structuur van de website. Sommige HTML-sitemaps zijn eenvoudig en bevatten alleen links naar de hoofdpagina's van de website, terwijl andere meer gedetailleerd zijn en onderverdelingen bevatten op basis van categorieën of thema's.

De HTML-sitemap kan ook een hiërarchische indeling hebben, waarbij de hoofdpagina's op de bovenste niveau staan, gevolgd door subcategorieën en pagina's. Dit zorgt ervoor dat gebruikers snel kunnen zien waar de pagina die ze zoeken zich bevindt in de structuur van de website.

Een HTML-sitemap kan ook nuttig zijn voor zoekmachines, omdat deze de structuur van de website kan helpen begrijpen en zoekresultaten kunnen verbeteren. Zoekmachines kunnen de HTML-sitemap gebruiken om te bepalen welke pagina's belangrijk zijn voor de website en hoe deze verband houden met elkaar.

Het is aan te raden om een HTML-sitemap toe te voegen aan een website, aangezien dit kan bijdragen aan een verbeterde gebruikerservaring en een betere indexering door zoekmachines. Er zijn ook verschillende tools beschikbaar om een HTML-sitemap automatisch te genereren, zoals Yoast SEO of All in One SEO Pack.

Benieuwd waarom je niet vindbaar bent?

e-book 9 seo hacks
Download gratis 
Verbeterpunten 100% gegarandeerd!