Sitemap

Wat is een Sitemap?

Een sitemap is een bestand of een pagina op een website waarop de structuur van de website wordt weergegeven, inclusief de links naar alle pagina's op de website. Dit kan in de vorm van een XML-bestand of een HTML-pagina zijn. Een sitemap helpt zoekmachines om alle pagina's op een website te ontdekken en te crawlen. Dit kan bijdragen aan een betere indexatie van de website en een grotere kans op een hogere ranking in zoekresultaten.


XML-sitemap

Een XML-sitemap is een bestand dat speciaal is ontworpen voor zoekmachines en bevat informatie zoals de locatie van pagina's, wanneer de pagina voor het laatst is bijgewerkt, en hoe vaak de pagina wordt bijgewerkt. Dit helpt zoekmachines om de meest recente en relevante pagina's te identificeren.


HTML-sitemap

Een HTML-sitemap is een pagina op een website die de structuur van de website weergeeft in de vorm van een overzichtelijke lijst met links naar alle pagina's op de website. Dit kan handig zijn voor gebruikers om gemakkelijk door de website te navigeren, maar heeft minder invloed op zoekmachineoptimalisatie dan een XML-sitemap.

Het is belangrijk om een up-to-date sitemap te hebben en deze aan te bieden aan zoekmachines via Google Search Console of Bing Webmaster tools. Dit helpt zoekmachines om de website efficiënter te crawlen en de inhoud van de website te indexeren.

Benieuwd waarom je niet vindbaar bent?

e-book 9 seo hacks
Download gratis 
Verbeterpunten 100% gegarandeerd!