Keyword cannibalization

Wat is Keyword cannibalization?

Keyword cannibalization, of zoekwoord kannibalisatie, is een term die wordt gebruikt in zoekmachineoptimalisatie (SEO) en verwijst naar de situatie waarin meerdere pagina's op een website hetzelfde of vergelijkbare zoekwoorden targeten. Dit kan leiden tot verwarring voor zoekmachines over welke pagina het meest relevant is voor een bepaalde zoekopdracht, waardoor ze niet het verwachte resultaat kunnen bieden aan de gebruiker.

Het is belangrijk om te weten dat zoekmachines zoals Google de relevantie van een pagina bepalen aan de hand van verschillende factoren, waaronder zoekwoorden. Als meerdere pagina's op een website hetzelfde of vergelijkbare zoekwoorden hebben, kan het zoekverkeer voor die zoekwoorden verdeeld worden over meerdere pagina's, in plaats van te concentreren op één enkele pagina. Dit betekent dat geen van de pagina's de juiste mate van autoriteit en relevantie voor de zoekopdracht krijgt, wat resulteert in een lagere rangschikking in zoekresultaten.

Keyword cannibalization kan ontstaan als gevolg van onbedoelde duplicatie van inhoud, of wanneer verschillende afdelingen of teams binnen een organisatie elkaar niet op de hoogte houden van het targeten van zoekwoorden op verschillende pagina's. Het is ook belangrijk om te weten dat keyword cannibalization ook kan optreden wanneer verschillende pagina's dezelfde zoekwoorden op verschillende manieren interpreteren, wat resulteert in vergelijkbare inhoud.

Om keyword cannibalization te voorkomen, is het belangrijk om een goed begrip te hebben van welke zoekwoorden relevant zijn voor uw bedrijf en om een strategie te ontwikkelen voor het targeten van deze zoekwoorden. Het is raadzaam om een unieke, kwalitatieve inhoud te ontwikkelen voor elke pagina die je wilt ranken, en om ervoor te zorgen dat de inhoud gericht is op specifieke zoekwoorden. Het is ook belangrijk om de inhoud van de pagina regelmatig te bekijken en te bijwerken om te zorgen dat deze up-to-date en relevant blijft voor zoekopdrachten.

Benieuwd waarom je niet vindbaar bent?

e-book 9 seo hacks
Download gratis 
Verbeterpunten 100% gegarandeerd!