Long-tail keywords

Wat zijn Long-tail keywords?

Long-tail keywords zijn langere zoektermen die vaak meer specifieke informatie uitdrukken dan korte, algemene zoektermen. Ze bestaan vaak uit drie of meer woorden en zijn vaak gebaseerd op een specifieke vraag of een specifiek probleem. Bijvoorbeeld: "Hoe maak ik een lasagne" in plaats van alleen "lasagne"

Long-tail keywords zijn populair in zoekmachineoptimalisatie (SEO) omdat ze vaak een lager zoekvolume hebben, maar vaak een hoger conversiepercentage hebben. Dit betekent dat er minder zoekopdrachten zijn voor deze zoektermen, maar dat degenen die zoeken vaak specifiek op zoek zijn naar een product of dienst.

Long-tail keywords zijn ook nuttig omdat ze vaak minder concurrentie hebben dan korte, algemene zoektermen. Dit betekent dat het vaak gemakkelijker is om een hogere ranking te bereiken voor deze zoektermen.

Het gebruik van long-tail keywords kan helpen om de inhoud van een website beter te laten aansluiten op de zoekopdrachten van gebruikers en zo de zoekresultaten van een website te verbeteren.

Benieuwd waarom je niet vindbaar bent?

e-book 9 seo hacks
Download gratis 
Verbeterpunten 100% gegarandeerd!