Redirect chain

Wat is een redirect chain?

Een redirect chain is een situatie waarbij een gebruiker of zoekmachine wordt doorverwezen van een oude URL naar een tussenliggende URL en vervolgens naar een nieuwe URL. Dit kan gebeuren wanneer er meerdere redirects zijn opgezet, bijvoorbeeld als een website meerdere keren is verplaatst of als er meerdere oude URL's zijn die naar dezelfde nieuwe URL verwijzen.

Een redirect chain kan problemen veroorzaken voor zoekmachines en gebruikers, zoals vertraging in de laadtijd van de pagina, verlies van linkwaarde, en een slechte gebruikerservaring. Zoekmachines moeten elke redirect volgen in de keten, waardoor elke redirect tijd kost en het crawlen van de website vertraagt. Dit kan leiden tot een minder efficiënte indexatie van de website en een lagere ranking in zoekresultaten.

Het is daarom belangrijk om redirect chains te vermijden en ervoor te zorgen dat elke oude URL direct wordt doorverwezen naar de juiste nieuwe URL. Dit kan worden gedaan door bijvoorbeeld oude URL's te verwijderen of door meerdere oude URL's te bundelen in één redirect naar de juiste nieuwe URL.

Benieuwd waarom je niet vindbaar bent?

e-book 9 seo hacks
Download gratis 
Verbeterpunten 100% gegarandeerd!