Share of Voice

Wat is Share of Voice?

"Share of Voice" is een term die door Ahrefs wordt gebruikt om te beschrijven hoe vaak een specifieke website wordt vermeld in vergelijking met zijn concurrenten in de zoekresultaten voor een bepaald zoekwoord of onderwerp. Het is een manier om te meten hoe populair een website is in vergelijking met andere websites in dezelfde niche of industrie.

De Share of Voice-metric van Ahrefs wordt berekend door het aantal vermeldingen van een website in zoekresultaten te vergelijken met het totale aantal vermeldingen van alle websites die concurreren voor hetzelfde zoekwoord of onderwerp. Als een website bijvoorbeeld 10% van de vermeldingen in de zoekresultaten heeft voor een bepaald zoekwoord, betekent dit dat het 10% van de Share of Voice heeft voor dat zoekwoord.

De Share of Voice-metric kan worden gebruikt om de prestaties van een website te meten in vergelijking met concurrenten, en om te identificeren waar er mogelijkheden zijn om de zoekresultaten te verbeteren. Bijvoorbeeld, als een website een lage Share of Voice heeft voor een bepaald zoekwoord, kan dit aangeven dat er ruimte is om de zoekresultaten te verbeteren door bijvoorbeeld meer inhoud te creëren en te optimaliseren voor dat zoekwoord.

De term "Share of Voice" is de nieuwe term die Ahrefs gebruikt om de prestaties van een website in zoekresultaten te meten. Deze term heeft in sommige gevallen de oude term "visibility" vervangen. De term "visibility" werd ook gebruikt om te beschrijven hoe vaak een website in zoekresultaten werd vermeld, maar de term "Share of Voice" geeft een meer specifieke indicatie van hoe populair een website is in vergelijking met concurrenten.

Het is belangrijk om te weten dat Share of Voice enkel betrekking heeft op de organische zoekresultaten, het gaat dus niet over betaalde zoekresultaten of resultaten in de zoekmachine.

Benieuwd waarom je niet vindbaar bent?

e-book 9 seo hacks
Download gratis 
Verbeterpunten 100% gegarandeerd!