Voice Search SEO

Wat is Voice Search SEO?

Voice Search SEO is een vorm van zoekmachineoptimalisatie die gericht is op het optimaliseren van een website voor spraak gebaseerde zoekopdrachten.

Met de opkomst van spraakassistenten zoals Siri, Alexa en Google Assistant, is het aantal mensen dat zoekt via spraakherkenning toegenomen. Dit betekent dat zoekopdrachten vaak in de vorm van een vraag gesteld worden in plaats van een zoekwoord of zin.

Voice Search SEO richt zich op het optimaliseren van de inhoud van een website voor deze soort zoekopdrachten. Dit kan bijvoorbeeld door het toevoegen van vraag-en-antwoordpagina's, het gebruik van lange trefwoorden en natuurlijke taal, en het optimaliseren van de structuur van de website voor spraakherkenning.

Het optimaliseren van de locatie-gebaseerde informatie, zoals adres, telefoonnummer, openingstijden, enz is ook belangrijk voor voice search SEO.

Voice Search SEO kan ook gericht zijn op de conversational zoekopdrachten, dit zijn zoekopdrachten die meer lijken op een gesprek, zoals "Siri, geef me een Italiaans restaurant in de buurt."

Door je website te optimaliseren voor Voice Search SEO kun je ervoor zorgen dat je website beter gevonden wordt in spraak gebaseerde zoekresultaten en hierdoor meer verkeer naar je website krijgen.

Benieuwd waarom je niet vindbaar bent?

e-book 9 seo hacks
Download gratis 
Verbeterpunten 100% gegarandeerd!