Share of Voice
Nieuws
Martijn Jeurissen
Nieuws
01/26/2023
0 min
0

Ahrefs: "Visibility" hernoemd naar "Share of Voice"

01/26/2023
0 min
0

Ahrefs, een van de meest populaire tools voor zoekmachineoptimalisatie (SEO), heeft onlangs een belangrijke verandering doorgevoerd in de manier waarop het meet hoe websites presteren in zoekresultaten. In plaats van de traditionele term "visibility" te gebruiken, heeft Ahrefs besloten om de term "Share of Voice" te gebruiken.

De term "Share of Voice" is al langer gebruikelijk in de SEO- en marketingwereld en vertegenwoordigt de algehele zichtbaarheid van een website in organische zoekresultaten voor de gevolgde zoekwoorden. In plaats van alleen te kijken naar hoe vaak een website wordt weergegeven in zoekresultaten, meet “Share of Voice” hoe vaak een website wordt weergegeven in verhouding tot andere websites voor dezelfde zoekwoorden.

Volgens Ahrefs biedt deze nieuwe term een meer accurate weergave van hoe een website presteert in zoekresultaten en geeft het bedrijven een beter inzicht in hoe ze zich verhouden tot hun concurrenten.

Deze verandering is nu beschikbaar in Ahrefs' tool. Ahrefs hoopt dat de introductie van “Share of Voice” zal helpen bij het verbeteren van de online zichtbaarheid van bedrijven en hun “Share of Voice” in zoekresultaten zal vergroten.

Reacties
Categorieën