AJAX (Asynchronous JavaScript and XML)

Wat is AJAX?

AJAX, of Asynchronous JavaScript and XML, is een webontwikkeltechnologie die het mogelijk maakt om gegevens te laden en te verzenden zonder de pagina te herladen. Dit betekent dat de gebruiker nog steeds op de pagina actief is, terwijl de achtergrondgegevens op de pagina worden bijgewerkt.

AJAX maakt gebruik van JavaScript om asynchrone verzoeken naar de server te sturen, waarbij de server antwoordt met gegevens in XML-formaat. De gegevens worden vervolgens door JavaScript verwerkt en weergegeven op de pagina, zonder deze helemaal te hoeven herladen.

Dit betekent dat gebruikers snel en efficiënt gegevens kunnen opvragen en bijwerken zonder te hoeven wachten totdat de hele pagina is herladen. Hierdoor wordt de gebruikerservaring aanzienlijk verbeterd, en de prestaties van de website verbeteren.

AJAX wordt vaak gebruikt om dynamische webcontent te creëren, zoals veranderlijke informatie, zoekresultaten en formulieren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om zoekresultaten op te halen van een zoekmachine zonder de hele pagina te herladen, of om informatie uit een formulier te verzenden zonder de pagina te verlaten.

AJAX is een belangrijke technologie voor moderne webontwikkeling, en wordt veel gebruikt door bekende websites en webapplicaties, zoals Google Maps, Gmail en andere populaire webdiensten. Het biedt vele voordelen, waaronder snellere prestaties, een verbeterde gebruikerservaring en meer interactieve mogelijkheden voor gebruikers.

In het kort, AJAX is een technologie die het mogelijk maakt om gegevens te laden en te verzenden zonder de pagina te herladen, wat leidt tot verbeterde prestaties, een betere gebruikerservaring en meer interactieve mogelijkheden voor gebruikers.

Benieuwd waarom je niet vindbaar bent?

e-book 9 seo hacks
Download gratis 
Verbeterpunten 100% gegarandeerd!