Pagejacking

Wat is Pagejacking?

Pagejacking is een vorm van internetfraude waarbij criminelen een bestaande webpagina stelen en deze vervolgens veranderen om verkeer naar hun eigen website te leiden. Dit gebeurt vaak door het gebruik van misleidende technieken, zoals het kopiëren van de lay-out en de inhoud van de oorspronkelijke pagina. Hierdoor lijkt de nagemaakte pagina identiek aan de originele, waardoor bezoekers denken dat ze op de juiste site zijn. Echter, zodra zij op een link op de vervalste pagina klikken, worden zij naar een andere website geleid.

Het doel van pagejacking is om verkeer naar een bepaalde website te leiden en zo inkomsten te genereren. Dit gebeurt bijvoorbeeld door het weergeven van advertenties op de vervalste pagina. Het verkeer dat wordt opgeleid door pagejacking wordt meestal beschouwd als ongebruikelijk en minder waardevol, omdat de bezoekers niet op zoek zijn naar de website die ze uiteindelijk bezoeken.

Pagejacking is een serieus probleem voor bedrijven en website-eigenaren, aangezien het hun reputatie kan beschadigen en inkomsten kan verminderen. Het is belangrijk om te weten dat pagejacking niet altijd eenvoudig te herkennen is, omdat de vervalste pagina er meestal zeer professioneel uitziet. Daarom is het raadzaam om regelmatig te controleren of er sprake is van pagejacking, bijvoorbeeld door het uitvoeren van zoekopdrachten op belangrijke zoekwoorden en het bezoeken van de oorspronkelijke pagina.

Om pagejacking te voorkomen is het belangrijk om de beveiliging van de website te verbeteren en te zorgen voor regelmatige updates van software en beveiligingsmaatregelen. Bovendien is het aan te raden om gebruik te maken van encryptie-technologieën, zoals SSL (Secure Sockets Layer), om de vertrouwelijkheid van de informatie op de website te waarborgen. Het is ook aan te raden om regelmatig backups van de website te maken, zodat bij eventuele beveiligingsproblemen de oorspronkelijke pagina snel kan worden hersteld.

Benieuwd waarom je niet vindbaar bent?

e-book 9 seo hacks
Download gratis 
Verbeterpunten 100% gegarandeerd!