Duplicate Content

Wat is Duplicate content?

Duplicate content is een term die wordt gebruikt om inhoud aan te duiden die wordt gekopieerd of herhaaldelijk wordt gepubliceerd op meerdere locaties op het internet. Dit kan op dezelfde website of op verschillende websites zijn. Dit kan problemen veroorzaken voor zoekmachines, omdat het hen moeilijk maakt om te bepalen welke versie van de inhoud de meest relevante is voor een bepaalde zoekopdracht. Dit kan leiden tot een lagere ranking in zoekresultaten.

Er zijn verschillende oorzaken van duplicate content, zoals bijvoorbeeld het kopiëren van inhoud van een andere website, het gebruik van dezelfde inhoud op meerdere pagina's van een website, of het gebruik van URLs met en zonder www.

Er zijn verschillende manieren om duplicate content op te lossen, zoals bijvoorbeeld het gebruik van een "rel = canonical" meta tag of een 301 redirect om aan te geven welke versie van de inhoud de voorkeur heeft, of het verwijderen van de dubbele inhoud. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de inhoud uniek is en waardevol voor gebruikers.

Benieuwd waarom je niet vindbaar bent?

e-book 9 seo hacks
Download gratis 
Verbeterpunten 100% gegarandeerd!