Shine Ranker review: dé betaalbare, alles in 1 SEO-tool!
18 september 2022 

Shine Ranker review: dé betaalbare, alles in 1 SEO-tool!

Belangrijke update: Onze standpuntverandering betreffende Shine Ranker

We willen graag een belangrijke update delen met betrekking tot onze ervaring met de SEO-tool Shine Ranker. Een tijdje geleden schreven we vol enthousiasme over de vele voordelen en inzichten die deze tool bood, en we bieden zelfs subscriptions als affiliate aan op deze blogpagina. Na zorgvuldige overweging hebben we echter besloten om onze eigen subscription van Shine Ranker te annuleren en de tool niet langer te gebruiken. We willen graag uitleggen waarom we tot dit besluit zijn gekomen.

Hoewel we nog steeds van mening zijn dat Shine Ranker waarde biedt en een nuttige 'light' versie is van verschillende prijzige SEO-tools, zijn er verschillen in visie en prioriteiten opgetreden. Onze doelen en waarden als bedrijf komen niet langer overeen met de benadering van Chase Reiner, de maker van Shine Ranker. We hebben gemerkt dat zijn benadering soms een focus heeft op 'copy & paste'-methoden met AI-gedreven content en het gebruik van scrape tools om op grote schaal berichten te verzenden. Zijn nadruk op financieel succes met behulp van AI voelt niet langer in lijn met onze eigen benadering van dienstverlening en marketing.

We geloven nog sterk in de tool zelf maar hechten waarde aan eerlijke en oprechte dienstverlening aan authentieke relaties. We willen niet langer de marketingmethoden van Chase Reiner promoten, hoe waardevol de tool op zichzelf ook mag zijn. We begrijpen dat het huidige internetlandschap vol zit met oppervlakkige content en holle beloften, maar we zijn vastbesloten om een andere weg te bewandelen. Mocht je nog interesse hebben in de tool, dan kun je alsnog het blog hieronder lezen!


Opzoek naar een tool die net zo krachtig is als SEMrush maar dan betaalbaar? Lees dan het onderstaande blog of klik hier om naar de aanbieding te gaan!  

Wat is de Shine Ranker Tool?

SEO-specialisten zijn altijd op zoek naar nieuwe en verbeterde SEO-tools om aan hun arsenaal toe te voegen. Het kan echter moeilijk zijn om een SEO-tool te vinden dat zowel betaalbaar als effectief is. Dat is waar Shine Ranker om de hoek komt kijken. 

Shine Ranker is een geweldige SEO-tool die alle pagina's en inhoud analyseert en inzicht geeft in SEO-optimalisaties. Shine Ranker toont het potentieel voor verkeer van een specifiek zoekwoord, hoeveel zoekvolume het heeft per maand, en de moeilijkheid (of rang) van ranking voor dat zoekwoord. Shine Ranker is geweldig voor het analyseren van SEO-mogelijkheden en geeft inzicht in potentiele zoekwoorden.

Ontwikkeld door SEO-specialist Chase Reiner, is Shine Ranker een krachtig SEO-tool dat zowel betaalbaar als gemakkelijk te gebruiken is. In dit artikel gaan we dieper in op alle functies en voordelen van Shine Ranker, maar ook op enkele mogelijke nadelen. Dus als je op zoek bent naar een nieuwe SEO-tool, bekijk dan zeker onze gedetailleerde Shine Ranker review!

 

Wat zijn de features van de Shine Ranker tool?

De Shine Ranker SEO-tool zit boordevol functies die je helpen je website te optimaliseren voor hogere zoekmachine rankings. Hier zijn enkele manieren waarop je dit krachtige hulpmiddel kunt gebruiken:

  • Projecten beheren;
  • Zoekwoord onderzoek;
  • Zoekwoord prestaties volgen;
  • Content editor;
  • AI Content Generator;
  • Site Audit (a.k.a. Shine Audit);
  • Concurrentie Analyze.

 

Projecten beheren

SEO-tools zijn essentieel voor elke SEO-specialist. Ze helpen om de voortgang bij te houden, campagnes te beheren en zelfs nieuwe kansen te vinden. De meeste SEO-tools stellen echter beperkingen aan het aantal klantsites dat je kunt volgen. Dit kan een probleem zijn voor SEO-specialisten die met meerdere klanten werken. Shine Ranker is een nieuwe SEO-tool dat geen beperkingen stelt aan het aantal klanten dat je kunt beheren. Dit betekent dat je gemakkelijk de site van een klant in de tool kunt toevoegen en hun voortgang kunt gaan volgen. Shine Ranker is een essentieel hulpmiddel voor elke SEO-specialist die met meerdere klanten werkt.

 

Traffic checker

Met de traffic checker kun je het domein van je klant invoeren en de huidige en vorige rang van een zoekwoord bepalen, terwijl je ook het zoekvolume voor dat zoekwoord vaststelt. Deze functie is eenvoudig te gebruiken waarbij de gedetailleerde gebruikersinterface niet zo overweldigend wordt. Shine Ranker is een geweldige traffic checker omdat hij vaak wordt bijgewerkt en betrouwbare bronnen gebruikt.

 

SEO auditfunctie (a.k.a. Shine-audit)

Shine Ranker bestaat uit vele krachtige functies, zoals de Shine Audit. Dit is een krachtig hulpmiddel waarmee je kunt bepalen of een website Google Analytics heeft geïnstalleerd en of er een SSL-certificaat is. Dit kan erg handig zijn als je de websites van potentiële klanten controleert, een pluspunt voor de lead-gen optie. De tool helpt je ook om de pagerank van een website te bepalen. Deze SEO-tool is ook een goed te gebruiken om potentiële problemen te analyseren en de juiste behoefte voor je klanten te bepalen.

Als je op zoek bent naar een diepgaande SEO-audit, dan is de Screaming Frog tool een geweldige optie. Het biedt een ton aan details met name op technisch vlak, maar kan voor sommige gebruikers een beetje overweldigend zijn.

Wil je een SEO-tool die gemakkelijk te gebruiken is en moeiteloos alle URL's exporteert, dan is Shine Ranker de betere optie. Het geeft misschien niet zoveel details als Screaming Frog, maar het is veel gemakkelijker te gebruiken en geeft je toch de informatie die je nodig hebt om de SEO van een website te verbeteren.

Ik geloof dat de Shine Ranker tool mijlenver voor ligt op de concurrentie bij het uitvoeren van SEO-audits. Als je op zoek bent naar een uitgebreide audit die naar alles kijkt, van H1 tags tot zoekwoorddichtheid, dan is Shine Ranker het hulpmiddel voor jou.

Ben je op zoek bent naar een audit die slechts naar een paar belangrijke factoren kijkt, dan kun je misschien beter Ahrefs of SEMrush overwegen. Niettemin vind ik dat de Shine Ranker tool de meest essentiële informatie biedt voor het rangschikken van zoekwoorden voor SEO. Dankzij zijn gebruiksvriendelijke interface en gedetailleerde rapporten is Shine Ranker mijn topkeuze voor het uitvoeren van SEO-audits. 

 

Zoekwoordenonderzoek resultaten

De Shine Ranker keyword research tool lijkt zeer nauw aan te sluiten bij die van SEMrush. En met nauw afgestemd bedoel ik dat ze bijna precies hetzelfde zijn. Het enige verschil is dat het intitle (intitle:) resultaat dat Shine Ranker gaf, een nauwkeuriger beeld schetst van hoe uitdagend het zou zijn om voor een specifiek zoekwoord te ranken. Als je op zoek bent naar een iets nauwkeuriger beeld van hoe moeilijk het zou zijn om op een bepaald zoekwoord te scoren, dan is Shine Ranker de manier, anders kun je waarschijnlijk beter gewoon SEMrush gebruiken.

Content Editor

Het invoeren van een zoekopdracht in de inhoudseditor is als het openen van een deur naar een alternatief universum waarin je kunt zien welke zoekwoorden je in je bericht moet plaatsen om kans te maken op een plaats op pagina één van Google. Shine Ranker doorzoekt de top tien resultaten en haalt er de zoekwoorden uit die je moet gebruiken als je concurrerend wilt zijn. Het is als een geheim wapen dat je een voorsprong geeft op je concurrentie.

Met deze tool kun je inhoud maken die geoptimaliseerd is voor zoekmachines en die zich onderscheidt van de rest. Met een klik op de knop heb je toegang tot de informatie die je nodig hebt om je inhoud te laten schitteren.

De tool heeft een handige meter die groter wordt naarmate je je bericht schrijft om het af te stemmen op de aanbevelingen van de content bewerker. De inhoudsbewerker zien hoe lang je inhoud moet zijn, hoeveel afbeeldingen je in de inhoud moet opnemen en hoeveel koppen en paragrafen je nodig hebt. De inhoudsbewerker is niet alleen een nuttige gids, maar geeft ook een visuele indicatie van hoe je bericht vordert en hoe dicht je bent bij de beoogde lengte, het aantal afbeeldingen, enz.

 

AI inhoudstool

Chase Reiner en zijn team bij Shine Ranker wisten dat ze de curve voor moesten blijven als het ging om het maken van inhoud. Met de toenemende prevalentie van AI-technologie besloten ze een AI-tool voor het schrijven van inhoud op te nemen in hun populaire SEO-zoekwoorden tool. Zoals bij veel AI-tools is de inhoudsgenerator niet bedoeld om al het werk voor je te doen.  

De uitdaging bij het gebruik van elk nieuw SEO-hulpmiddel is de aanpassing aan de manier waarop het zijn werk doet. Gelukkig heeft Chase vooruitgedacht en inzichtelijke video tutorials gemaakt over de werking van de functies. Alle onderwerpen worden door Chase behandeld, en hij heeft veel moeite gedaan om een snel reagerend en ondersteunend team te creëren. Sommige mensen kunnen echter nog steeds moeite hebben met de nieuwe tool. In dat geval kunnen ze altijd hun toevlucht nemen tot de beproefde methoden van het lezen van de instructies of het bellen van de klantenservice.

 

Nadelen van Shine ranker tool

Laten we reëel zijn: SEO-tools zijn niet goedkoop. Maar als je op zoek bent naar een betaalbare optie die toch de klus klaart, dan raad ik Shine Ranker aan. Qua functies heeft het alles wat je nodig hebt om je website te optimaliseren voor zoekmachines.

De gebruikersinterface is ook overzichtelijk en intuïtief, zodat je je niet hoeft af te vragen hoe het werkt. Er zijn echter een paar nadelen om te overwegen:

  1. Backlinkbeoordeling - Momenteel is er geen manier om de backlinks die naar je site komen met de tool te beoordelen. Chase, heeft vermeld dat hij van plan is deze functie in de nabije toekomst uit te bouwen.
  2. Shine Ranker bevat geen chatbot - Bij SEMrush kun je in de tussentijd de chatbot gebruiken om onmiddellijk met techneuten te communiceren. 

Over het geheel genomen geloven we dat je met Shine Ranker niet verkeerd kunt gaan. Het is een goede keuze voor kleine bedrijven en bloggers die een budget hebben, maar toch resultaten willen zien.

 

Wie zou Shine Ranker moeten overwegen?

Wanneer je in de online marketing zit, dan weet je dat SEO van vitaal belang is voor je succes. En als je SEO serieus neemt, dan moet je de juiste hulpmiddelen in je arsenaal hebben. Shine Ranker is een van de beste SEO-hulpmiddelen op de markt, en het wordt steeds beter. Chase Reiner, de man achter Shine Ranker, voegt voortdurend nieuwe functies toe en verbetert bestaande. Kortom een must have voor digitaal marketingbureau of technische SEO-specialist.

 

Wat kost het?

Shine Ranker heeft twee prijsopties: een maandelijks bedrag van $75, of een jaarlijkse betaling van $354. Wat neerkomt op €29,90 per maand wanneer je kiest voor een jaarlijkse betaling. Dat is behoorlijk goedkoop voor alle functies die het biedt! Er is geen vergelijkbare tool op de markt voor deze prijs. Een standaard SEMrush abonnement kost $229 per maand - aanzienlijk meer dan Shine Ranker. Bovendien is er een gratis proefperiode van tien dagen, zodat je het kunt proberen voordat je het koopt. Shine Ranker is beslist de beste deal die er is!

 

Laatste gedachten over nieuwe tool

Wanneer je in de digitale marketing zit, weet je dat SEO een essentieel onderdeel is van elke succesvolle marketingcampagne. En als je hoog wilt scoren in de resultaten van zoekmachines, heb je een krachtige SEO-tool in je arsenaal nodig. 

Dat is waar Shine Ranker om de hoek komt kijken. Dit hulpmiddel levert bijna dezelfde hoeveelheid gegevens over zoekwoorden en zinnen als zijn grootste concurrent, en in sommige gevallen zelfs aanzienlijk meer. Bovendien is het gebruik van intitels een briljante manier om het concurrentievermogen van een zoekwoord te bepalen. Daarom gebruikt ons team consequent Shine Ranker om ons te helpen hoog te scoren in de resultaten van zoekmachines.

Voor slechts €359 per jaar krijg je toegang tot een heleboel functies waarmee je je website kunt optimaliseren voor zoekmachines. En als je nog steeds niet zeker weet of het de juiste tool voor je is, is er een gratis proefperiode van 10 dagen, zodat je het kunt uitproberen voordat je de tool aanschaft. 

Shine Ranker vereenvoudigt de beoordeling van backlinks, waardoor het gemakkelijk wordt om links van hoge kwaliteit te identificeren. Bovendien is de Shine Ranker uiterst betaalbaar, waardoor het een goede keuze is voor beginnende of ervaren SEO'ers. 

Er zijn echter enkele onderdelen waar Shine Ranker verbeterd zou kunnen worden. Zo is de AI content generator momenteel niet erg nauwkeurig. Bovendien biedt de tool momenteel geen manier om de kwaliteit van inkomende links te beoordelen. Ondanks deze tekortkomingen is de Shine Ranker nog steeds een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn SEO prestaties wil verbeteren.

Dus als je op zoek bent naar een krachtig SEO-hulpmiddel om je marketingcampagne een boost te geven, zoek dan niet verder dan Shine Ranker.


TIJDELIJKE AANBIEDING: ontvang levenslang korting!

Heb je na het lezen van dit blog interesse in de Shine Ranker tool? Dan heb ik een hele coole aanbieding voor jou. LET OP: deze aanbieding is tijdelijk geldig!

Reguliere prijs: €2170,- per jaar

Actieprijs: €359,- per jaar, slechts €29,90 per maand!

Klik hier voor levenslange korting op de Shine Ranker SEO tool!


Over de schrijver
Martijn is eigenaar van Beresterk Online Marketing en SEO specialist. Hij helpt bedrijven graag met het inzichtelijk maken van hun website statistieken en online vindbaarheid, middels open en eerlijke communicatie. Op basis hiervan kan de juiste online marketingstrategie gedefinieerd worden met een focus constante resultaten middels zoekmachine optimalisatie.
Reactie plaatsen

Benieuwd waarom je niet vindbaar bent?

e-book 9 seo hacks
Download gratis 
Verbeterpunten 100% gegarandeerd!