Alphabet Inc.

Alphabet Inc. is een Amerikaanse multinationale holdingmaatschappij die in 2015 is opgericht als een "moederbedrijf" van Google en andere dochterondernemingen. Het bedrijf is opgericht door Larry Page en Sergey Brin, de oprichters van Google, en heeft zijn hoofdkantoor in Mountain View, Californië.

De doelstelling van Alphabet was om een structuur te creëren waarmee Google en andere dochterondernemingen konden groeien en zich konden ontwikkelen op een manier die consistent is met hun specifieke zakelijke en technologische doelen. Hierdoor konden de dochterondernemingen meer autonomie krijgen in hun besluitvorming en beleid, terwijl ze toch onderdeel zijn van een groter moederbedrijf.

Google blijft de belangrijkste dochteronderneming van Alphabet, met een focus op internetdiensten en producten zoals zoekmachine, Gmail, Google Maps, Google Drive, YouTube en de Google Assistant. Andere dochterondernemingen van Alphabet zijn onder andere: Waymo (zelfrijdende auto's), Verily (life sciences), CapitalG (venture capital), GV (vroegere Google Ventures) en X (onderzoek en ontwikkeling).

Alphabet heeft een aantal belangrijke investeringen gedaan in diverse bedrijven, zoals Uber en Lyft, en heeft zich ingezet voor onderzoek naar kunstmatige intelligentie, gezondheidszorg, milieuvriendelijke energiebronnen en meer. Het bedrijf is één van de grootste technologiebedrijven ter wereld en genereert miljarden dollars aan inkomsten uit advertenties en andere bronnen.

Reactie plaatsen

Benieuwd waarom je niet vindbaar bent?

e-book 9 seo hacks
Download gratis 
Verbeterpunten 100% gegarandeerd!