Backrub

Backrub is een zoekmachine die in 1996 is ontwikkeld door Larry Page en Sergey Brin, de latere oprichters van Google. Het was de voorloper van de huidige zoekmachine van Google.

Backrub maakte gebruik van een linkanalyse-algoritme om de relevantie van webpagina's te bepalen. Het algoritme, dat later bekend werd als PageRank, hield rekening met het aantal en de kwaliteit van links naar een bepaalde pagina. Pagina's met veel en relevante links werden hoger gerangschikt in de zoekresultaten dan pagina's met weinig of ongerelateerde links.

Backrub was in staat om zoekresultaten te geven die meer relevant waren dan die van andere zoekmachines van die tijd, omdat het gebruik maakte van een meer geavanceerde methode om de relevantie van webpagina's te bepalen. Het werd uitgeprobeerd bij Stanford University, waar Page en Brin studeerden en het groeide snel, maar was beperkt omdat het alleen beschikbaar was voor gebruikers binnen de universiteit.

In 1998 besloten Page en Brin om een commerciële zoekmachine te starten en noemde het Google, een afgeleide van het woord "googol" wat een enorme hoeveelheid betekent. Google heeft het PageRank-algoritme verder ontwikkeld en verbeterd, en het is nu een van de meest geavanceerde methoden voor het ordenen van zoekresultaten. Google is nu de grootste zoekmachine ter wereld en heeft een grote invloed op hoe we informatie zoeken en delen.

Reactie plaatsen

Benieuwd waarom je niet vindbaar bent?

e-book 9 seo hacks
Download gratis 
Verbeterpunten 100% gegarandeerd!