Larry Page

Wie is Larry Page?

Larry Page is een computerwetenschapper en ondernemer die vooral bekend is als de mede-oprichter van Google, de grootste zoekmachine ter wereld. Hij werd geboren in Michigan, Verenigde Staten in 1973 en studeerde af aan de Universiteit van Michigan voordat hij naar Stanford University ging voor zijn doctoraal in computerwetenschappen.

Daar ontmoette hij Sergey Brin, waarmee hij samenwerkte aan een onderzoeksproject gericht op het ordenen en rangschikken van informatie op internet. Dit resulteerde in de oprichting van Google in 1998, waarbij Page verantwoordelijk was voor het ontwerp en de operationele aspecten van het bedrijf.

Page was CEO van Google tot 2001, daarna was hij President van Producten en vervolgens Executive Chairman. In april 2011 werd hij weer CEO van Google, nu onderdeel van Alphabet Inc, een holding waar Google onderdeel van is. Hij was CEO tot 2015, daarna werd Sundar Pichai CEO van Google.

Page heeft een aantal prijzen ontvangen voor zijn bijdragen aan de technologie-industrie en is een van de rijkste mensen ter wereld. Hij is ook betrokken bij diverse goede doelen, waaronder het ondersteunen van onderzoek naar milieuvriendelijke energiebronnen en het verbeteren van de toegang tot gezondheidszorg in ontwikkelingslanden.

Reactie plaatsen

Benieuwd waarom je niet vindbaar bent?

e-book 9 seo hacks
Download gratis 
Verbeterpunten 100% gegarandeerd!