Sundar Pichai

Wie is Sundar Pichai?

Sundar Pichai is een Indiaas-Amerikaanse technologie-ondernemer en topbestuurder. Hij is momenteel CEO van Google LLC, een onderdeel van Alphabet Inc. Pichai begon zijn carrière bij Google in 2004 als product manager en heeft zich opgewerkt tot de topbestuurder van het bedrijf.

Pichai werd geboren in 1972 in Madurai, India en groeide op in een middenklasse gezin. Hij studeerde aan de Indian Institute of Technology in Kharagpur en vervolgde zijn studie aan de Stanford University en de Universiteit van Pennsylvania. Na zijn studie, begon hij zijn carrière in de technologie-industrie bij McKinsey & Company, een managementconsultancybedrijf.

In 2004 kwam Pichai bij Google als product manager en werkte hij aan een aantal van de meest populaire producten van het bedrijf, zoals Google Chrome en Google Drive. In 2008 werd hij Vice President van productontwikkeling en leidde hij het team dat verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van Chrome en Chrome OS.

In 2013 werd Pichai benoemd tot Senior Vice President van producten en leidde hij de ontwikkeling van Google's core-producten zoals Search, Maps, Google+, Commerce, Local, en Google Glass. In 2015 werd hij benoemd tot CEO van Google, verantwoordelijk voor het leiden van het bedrijf en het uitvoeren van de strategie van Alphabet.

Pichai heeft een aantal awards ontvangen voor zijn bijdragen aan de technologie-industrie en is een van de meest invloedrijke leiders in de sector. Hij is ook betrokken bij diverse goede doelen, waaronder het verbeteren van de toegang tot onderwijs en technologie in ontwikkelingslanden.

Reactie plaatsen

Benieuwd waarom je niet vindbaar bent?

e-book 9 seo hacks
Download gratis 
Verbeterpunten 100% gegarandeerd!