Sergey Brin

Sergey Brin

Wie is Sergey Brin?

Sergey Brin is een computerwetenschapper en ondernemer die vooral bekend is als de mede-oprichter van Google, de grootste zoekmachine ter wereld. Hij werd geboren in Rusland in 1973 en emigreerde naar de Verenigde Staten op jonge leeftijd met zijn familie. Hij ontmoette Larry Page tijdens zijn studie aan de Stanford University in 1995.

Samen werkten ze aan een onderzoeksproject waarbij ze een nieuwe manier ontwikkelden om informatie op internet te ordenen en te rangschikken. Dit resulteerde in de oprichting van Google in 1998. Brin was verantwoordelijk voor de technische aspecten van het bedrijf en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van vele van de technologieën die Google bekend hebben gemaakt, zoals het PageRank-algoritme en Google Street View.

Brin heeft ook een aantal andere projecten geleid, zoals Google Glass en Google X, het onderzoeks- en ontwikkelingslab van het bedrijf. In 2015, werd Google hernoemd tot Alphabet Inc, waar Brin President was. In december 2019 heeft Brin aangekondigd dat hij zijn rol als President van Alphabet zal neerleggen.

Brin is een van de rijkste mensen ter wereld en heeft zich actief ingezet voor diverse goede doelen. Hij is bijvoorbeeld betrokken bij verschillende organisaties voor onderzoek naar stamceltherapie en heeft zich ingezet voor de ontwikkeling van alternatieve energiebronnen.

Reactie plaatsen

Benieuwd waarom je niet vindbaar bent?

e-book 9 seo hacks
Download gratis 
Verbeterpunten 100% gegarandeerd!