Google Apprentice Bard

Wat is Apprentice Bard?

Apprentice Bard is een chatbot ontwikkeld door Google die naar verluidt in interne testfase verkeert. De chatbot maakt gebruik van de LaMDA taaltechnologie van Google en heeft als doel antwoord te geven op vragen van gebruikers, zoals ChatGPT.

Het is onbekend wanneer Google Apprentice Bard zal lanceren, maar het is duidelijk dat het bedrijf hard aan de slag is om te concurreren met ChatGPT. In de interne memo's van Google is te lezen dat de LaMDA-team de prioriteit heeft gekregen om te werken aan een antwoord op ChatGPT. De chatbot van Google kan antwoorden geven die recente gebeurtenissen bevatten, iets waar ChatGPT op dit moment nog niet over beschikt.

Google Apprentice Bard vs. ChatGPT

In vergelijking met ChatGPT biedt Apprentice Bard meer geavanceerde antwoorden en heeft het toegang tot meer recente informatie. Google test momenteel ook een nieuw zoekresultaatscherm dat ondersteuning biedt aan vraag-en-antwoord sessies met Apprentice Bard.

Intern getest door Google-medewerkers, is er opgemerkt dat Apprentice Bard steeds geavanceerder antwoorden levert. Een voorbeeld van een interne tester was of er nog een nieuwe ronde met ontslagen zou plaatsvinden bij Google. Apprentice Bard gaf aan dat dit onwaarschijnlijk was, aangezien de financiële situatie van het bedrijf goed is en de inkomsten in 2021 met 34% zijn gestegen.

Op kort termijn zijn deze ontwikkelingen de prioriteit voor Google en Project Atlas is de code rood-reactie van het bedrijf op ChatGPT. Het is nog onduidelijk wanneer Google deze producten aan het publiek zal presenteren, maar het lijkt erop dat het bedrijf klaar is om te concurreren. Het is onwaarschijnlijk dat Google Search zijn zoekheerschappij zal verliezen aan ChatGPT zonder felle strijd.

Benieuwd waarom je niet vindbaar bent?

e-book 9 seo hacks
Download gratis 
Verbeterpunten 100% gegarandeerd!