Mobilegeddon

Wat is Mobilegeddon?

Mobilegeddon is een term die door veel SEO-experts werd gebruikt om de aankondiging van Google aan te duiden van een update van zijn zoekalgoritme op 21 april 2015. Deze update betekende dat websites die niet mobielvriendelijk zijn, zullen worden afgestraft met slechtere zoekresultaten op mobiele apparaten.

Google stelde deze update in werking om mobielvriendelijke websites beter te belonen en niet-mobielvriendelijke websites te penaliseren. Het idee achter de update was dat steeds meer mensen zoekopdrachten uitvoeren op hun mobiele apparaten, en daarom was het belangrijk om te waarborgen dat gebruikers mobielvriendelijke zoekresultaten krijgen.

Met de update werd de mobile-friendliness of de gebruiksvriendelijkheid van een website op mobiele apparaten nog meer beoordeeld en in overweging genomen voor zoekresultaten. Google heeft ook aangekondigd dat mobiele-eerst-indexering in de toekomst standaard zou zijn, wat betekent dat de mobiele versie van een website als de belangrijkste versie zou worden beschouwd voor zoekopdrachten.

Voor website-eigenaren betekende Mobilegeddon een waarschuwing om te investeren in mobielvriendelijke websites of te moderniseren als ze niet aan de nieuwe eisen voldeden. Zij moesten snel handelen om de impact van de update op hun zoekresultaten te minimaliseren.

Hoewel sommige experts aanvankelijk beweerden dat de impact van Mobilegeddon op zoekresultaten beperkt zou zijn, heeft het in feite een substantiële impact gehad op veel websites die niet mobielvriendelijk waren. Veel website-eigenaren hebben snel gehandeld en geïnvesteerd in mobielvriendelijke technologieën, waardoor ze hun zoekresultaten en verkeer konden herstellen.

Mobilegeddon was een belangrijke mijlpaal in de evolutie van zoekmachineoptimalisatie en de nadruk op mobiele technologie. Het heeft de nadruk op de noodzaak versterkt om mobielvriendelijke websites te creëren die gebruikers een uitstekende gebruikerservaring bieden op alle apparaten.

Benieuwd waarom je niet vindbaar bent?

e-book 9 seo hacks
Download gratis 
Verbeterpunten 100% gegarandeerd!